Ovabağ Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerini kendilerine güvenen sistemli düşünebilen girişimci,çağdaş teknolojileri etkili biçimde kullanabilen, ilgi alanlarını ve kişisel özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlamak, meslekleri tanıtmak ve seçeceği mesleğe uygun okul ve kurumlara yöneltmek.

Misyon: Biz, öğrencilerimiz başta bütün okul toplumumuzun bilgiyi elde eden, onu kullanan, üreten ve paylaşmayı bilen bireyler olarak, yaşadıkları çağın sunduğu bütün değerleri benimsemiş, hatta aşıp çağ(lar)a yön vermeye ; elde ettiği bilgi birikimi ve sahip olduğu kendi milli ve tarihi öz değerlerini hazmetmiş bireyler olarak yetişmeleri için onların önünü açmak ve yeni ufuklara koşmalarına yardımcı olmak için varız.

Başarılar:

Saatler: 08.30 - 15.00 (Normal Eğitim)
Isınma: Okulumuz kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.
Servis Bilgisi: Öğretmen ve öğrencilerimiz okula servis ile gelmektedirler.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz kız ve erkek futbol takımları okulda ve ilçede düzenlenen futbol müsabakalarına katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://ovabagortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Ovabağ Mahallesi Çınar / DİYARBAKIR

Kütüphane Kitap Sayısı :2017
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Çınar ilçesi´ne bağlı olan Ovabağ Mahallesi komşu mahallelere göre daha büyük bir mahalledir. Sağlık ocağı, Acil yardım merkezi, jandarma karakolu, ilkokul, lise ve bakkal mahallemizde mevcuttur.

Adres - Ovabağ Mahallesi Çınar / DİYARBAKIR

Ulaşım Okulumuz Diyarbakır-Viranşehir yolu üzerinde bulunmaktadır. Öğretmen servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Diyarbakır il merkezine 40 km; Çınar ilçe merkezine İse 60 km uzaklıktadır.