PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

Okulda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri, öğrencinin kendini daha iyi tanıması, özelliklerinin farkında olması, kendisine açık olan fırsatları ve seçenekleri tanıması, kendisi için gerçekçi kararlar alabilmesi, potansiyellerini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi için yürütülen psikolojik yardım hizmetleridir.

22.03.2021 861

AMAÇLARIMIZ

*    Öğrencinin kendisini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanımasına,

*   Gelişimine yardımcı olacak fırsatları, okul içi ve dışı eğitim olanaklarını, meslekleri, toplumun beklentilerini tanımasına,

*    İlgi ve yeteneklerine uygun bir üst programı tanıyıp seçmesine,

*    Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine,

*    Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

*     Öğrencilerin sorunlarını gerçekçi bir gözle görüp, uygun çözümler bulmaları için yol göstermektir.
        Sorunları öğrenciler adına çözmek değildir.

*      Öğrencilerin yapabileceğinin en iyisini yapması için yardımcı olan, tüm öğrenci ve velilere yönelik bir hizmettir.
        Sadece Problemli öğrencinin gittiği bir yer değildir.

*      Rehberlik karşılıklı anlayış, hoşgörü ve saygı ilkesine dayanır.
        Disiplin, yargılama ve ceza yolu değildir.

*      Test ve anket öğrenciyi tanımak için kullanılan araçlardır.
        Rehberlik sadece test ve anket uygulamak değildir.

*       Görüşmelerde gizlilik ilkesi esastır.
         Bilgiler öğrencinin rızası olmadan 3'üncü kişiler ile paylaşılmaz.

26-03-2021